Voorlichting

Onze groep voorlichting geeft regelmatig gastlessen op middelbare scholen, bij verenigingen en allerlei andere organisaties. Ook helpen wij graag bij het ontwikkelen van diversiteitsbeleid binnen organisaties en overheidsinstellingen.

Tijdens de voorlichting mogen de deelnemers alles vragen en alles zeggen wat ze van homoseksualiteit vinden. Ook scheldwoorden voor homo’s en lesbiennes horen onze voorlichters graag. Aan de hand daarvan kunnen ze namelijk goed bespreken welke vooroordelen er allemaal leven en deze de wereld uit helpen. De deelnemers gaan zelf nadenken over hun houding ten aanzien van homo’s, lesbiennes en biseksuele.

Ons doel is men duidelijk te maken dat dé homo en dé lesbienne niet bestaat.

Iedere homoseksueel geeft op zijn of haar eigen wijze invulling aan zijn geaardheid, in feite net als iedere heteroseksueel. Dat wordt ook duidelijk aan de hand van de persoonlijke levensgeschiedenis die onze voorlichters vaak vertellen.

De voorlichtingen zijn zeer succesvol. Het blijkt na een voorlichting dat homoseksualiteit makkelijker bespreekbaar is, en dat deelnemers zich beter realiseren dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor een veilige omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Wilt u ook een voorlichtingsbijeenkomst over homoseksualiteit organiseren, of wilt u een oriënterend gesprek met een van onze voorlichters met betrekking tot ondersteuning van uw diversiteitsbeleid? Stuur dan een mail via ons contactformulier.