Van het bestuur.

Sinds de laatste ledenvergadering heeft COC Noord-Holland Noord een volledig bestuur. De bestuursleden zijn op dit moment erg druk bezig om weer een spetterende Rozeweek Alkmaar te organiseren. In tegenstelling tot de voorgaande jaren is er nu gekozen voor een korte periode. Maar dat betekent niet minder ROZE! Nee het wordt een bomvol programma dat start op donderdag 28 mei en eindigt op zondag 31 mei. Met uiteraard op zaterdag 30 mei de grachtenparade! Ben je al nieuwsgierig naar het complete programma? Volg ons op Facebook en houd de site in de gaten www.alkmaarpride.nl

Als bestuur zijn wij ook druk doende om de politiek te houden aan hun toezeggingen die zij allemaal hebben gedaan tijdens het Politiekcafé voorafgaande aan de gemeente verkiezingen van november 2014.

Momenteel laat de politiek zich niet van haar beste kant zien omdat wij nu wederom niet in staat worden gesteld om tijdens de Alkmaar Pride op vrijdag de bel te laten luiden tijdens de Kaasmarkt. Wij hadden een prominente LHBT’er weten te strikken, maar….. we geven nog niet op. We proberen met een paar politieke partijen toch nog voor elkaar te krijgen dat de politiek haar beloftes gaat waarmaken.

Positief is de inzet die Sil, van café ’t Hartje, om ook het Waagplein feestelijk aan te kleden en een mooi programma aan te bieden voor de bezoekers van de Grachtenparade!

De bestuursleden hebben met elkaar afgesproken dat bij toerbeurt een bestuurslid een stukje schrijft voor onze Nieuwsbrief. Deze keer is het mijn beurt..

Ik zal mijzelf ook nog kort voorstellen aan de leden die mij nog niet kennen. Mijn naam is Richard Ivangh, in het dagelijks leven samenwonend met Sandor in Heerhugowaard. Verder ben ik ondernemer en heb ik een paar winkels in West-Friesland. Waarom ik bestuurslid ben geworden? Een paar jaar terug ben ik begonnen als vrijwilliger bij het COC als voorlichter, dit deed ik met veel plezier maar besturen is voor mij een grotere uitdaging. Tot enkele jaren geleden was ik politiek actief in Alkmaar bij D66 en het meedenken, ontwikkelen van plannen en uitvoeren van plannen is mijn ding. Bovendien vind ik het COC gewoon een erg belangrijke organisatie die tot op de dag van vandaag nog steeds opkomt voor de belangen van de LHBT-gemeenschap en ook veel voor elkaar krijgt. Als je om je heen kijkt en hoort en ziet hoe er nog steeds op LHBT mensen gereageerd of gesproken wordt is het COC nog steeds een organisatie die er toe doet en daar maak ik graag deel van uit en steek ik daar graag tijd in. In het bestuur heb ik de functie van secretaris.

Wie weet tot ziens in 1811 Dance&Drinks!