Roze COC-verkiezingsdebat was een groot succes!

Het roze COC-verkiezingsdebat afgelopen zondagmiddag 9 september in Alkmaar was een groot succes. Vertegenwoordigers van CDA, PvdA, D66, SP, VVD en Groenlinks waren aanwezig in ons COC pand ‘1811’. Eerst mochten alle partijen uitleggen waarom holebi’s en transgenders juist op hun partij moesten stemmen, daarna werd er volop gediscussierd over het roze stembusakkoord.

In dit akkoord, ondertekend door 9 politieke partijen, staan 5 onderwerpen die binnen een jaar geregeld moeten worden. Het akkoord gaat over het afschaffen van de weigerambtenaar, het verplicht stellen van voorlichting op scholen, het lesbische stellen makkelijker maken om een kind te erkennen, het voor transgenders makkelijker te maken om hun geslacht officieel te kunen veranderen in hun paspoort en het gebruik afschaffen dat bepaalde scholen docenten ontslaan, enkel en alleen om het feit dat zij homoseksueel zijn.

Ondanks dat de meeste politieke partijen het met elkaar eens waren, was de discussie af en toe toch pittig. Na afloop werd er nog gezellig nagesproken aan de bar. Meer informatie over het roze stembusakkoord op www.coc.nl of www.gayvote.nl.