Persberichten

COC NHN zoekt nieuwe voorzitter

COC Noord-Holland Noord zoekt per eind november een nieuwe voorzitter. Simon Broersma, de huidige voorzitter, heeft aangegeven te willen stoppen na een eerste statutaire termijn van twee jaar. Simon blijft wel op projectbasis betrokken bij COC Noord-Holland Noord.

COC Noord-Holland Noord maakt onderdeel uit van de landelijke COC federatie. Het huidige bestuur bestaat uit 5 mensen. Het bestuur is verantwoordelijk voor het goed functioneren van een aantal werkgroepen, zoals de werkgroep voorlichting en coming out.

Het bestuur functioneert op strategisch niveau. De voorzitter is verantwoordelijk voor de contacten met de gemeenten, met de federatie en treedt op als woordvoerder naar buiten. De profielschets en meer informatie is te vinden op: www.cocnoordhollandnoord.nl

Nationale coming outdag Astrid Nijgh bij het COC!

Op Coming-Outdag, die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan de coming out, oftewel het moment dat een homo, lesbienne of biseksueel openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Coming-Outdag vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en wordt sinds 2009 ook in Nederland gehouden. Het COC NHN doet hier uiteraard aan mee. ’s Morgens is het COC NHN uitgenodigd door de gemeente Alkmaar voor een heuse ‘roze ontbijt’, ook zal de regenboogvlag op het Alkmaarse en Hoornse stadhuis gehesen worden.

‘s Avonds zal het COC NHN een avond organiseren in haar pand ‘1811’. Op deze speciale avond, onder de noemer “Café Chantant” zal de avond een gezellig en stijlvol Nederlandstalig karakter krijgen, deze keer niet met de gezellige volkse liedjes zoals we dat kennen van de Nacht Van Oranje, maar met mooie Nederlandstalige muziek, zoals Rob de Nijs, Ramses Shaffy, Conny Vandenbos en noem maar op. Grote klapper op deze avond is het live-optreden van niemand minder dan Astrid Nijgh! Iedereen is van harte welkom vanaf 20.00 uur in ‘1811’.

Dag van het Dialoog lunchen bij het COC!

Dinsdag 5 november is het weer zover: Alkmaar in Dialoog. Op de dag van de dialoog kom je in contact met stadsgenoten die je normaal misschien voorbij zou lopen of nooit zou zijn tegengekomen. Verschillende achtergronden en leefwerelden ontmoeten elkaar. Deel verhalen, dromen, ideeën, ervaringen met mensen, gewoon omdat het leuk en inspirerend is. Ook het COC doet weer mee, van 12.30 tot 15.00 uur biedt het COC bezoekers een lunch aan en een gesprek o.l.v. Simon Broersma. Aanmelden via www.alkmaarindialoog.nl 

Voorlichting op scholen, topprioriteit van het COC

Doordat middelbare scholen sinds 1 januari 2013 verplicht zijn aandacht te schenken aan diversiteit/homoseksualiteit stromen de aanvragen bij het COC binnen. Mooi dat er zoveel aanvragen zijn en dus mogelijkheden voor ons om homoseksualiteit en diversiteit onder de aandacht van jongeren te brengen. Echter door het succes van de groep voorlichters, die voornamelijk bestaat uit een groep jonge mensen die studeren of werken, is het helaas niet mogelijk om altijd voldoende voorlichters te kunnen mobiliseren. Het is daarom van groot belang om deze groep uit te breiden. Het COC heeft zowel in Alkmaar als in heel Noord-Holland Noord al vele voorlichtingen gehouden. Van basisscholen, middelbare scholen tot MBO’s. De reacties zijn over het algemeen positief, zowel van docenten als leerlingen. Op de meeste scholen wordt op een goede manier over seksuele diversiteit gesproken. Aan het begin van een voorlichting zijn leerlingen nog wel een beetje timide maar als de les vordert dan komen er meer vragen. Zoals ‘hoe weet je dat je homo bent?’of hoe weet je dat iemand anders homo is? En ‘wanneer wist jij dat je homo was?. Meer informatie of interview bij Richard Ivangh, coördinator voorlichting.

Café Hoezo Anders

Iedere derde zondagmiddag van de maand organiseert het COC NHN een middag voor homoseksuele en biseksuele mensen met een verstandelijke beperking. Café Hoezo Anders wordt georganiseerd door ervaren vrijwilligers van het COC NHN, Stichting Philadelphia en Esdege Reigersdaal. Onze vaste Artdirector René Kortekaas heeft een prachtige poster ontworpen en flyers laten maken. Deze worden door Stichting Philadelphia Esdege Reigersdaal verspreid onder hun bewoners en cliënten. Homo en biseksuele verstandelijk gehandicapten kunnen elkaar op een veilige en ongedwongen manier ontmoeten. De koffie en thee wordt gratis geschonken. Bij de drankjes wordt er altijd een nootje en een stukje kaas geserveerd. De toegang is gratis.

Meer informatie bij Simon Broersma, tel 0620668775, voorzitter@cocnoordhollandnoord.nl