Nieuws van het bestuur

Na een periode van stilte is er wel het een en ander te melden!

Vaak wordt ons als bestuur gevraagd waar wij zitten of we nog bestaan en wanneer we weer een eigen plek hebben. Een eigen plek waar wij als enige gebruik van maken zit er hoogstwaarschijnlijk niet meer in. Een eigen plek vinden wij nog steeds een mooie wens, maar dan willen wij wel een gedeelde plek, met andere maatschappelijke organisaties. Het is financieel onverantwoord om een pand te huren die wij maar 2 dagen per week gebruiken.

Als bestuur hebben wij niet stilgezeten en steeds onderzocht waar wij als COC NHN ons zelf zichtbaar kunnen maken. Wij kunnen jullie melden dat dit wat heeft opgeleverd en dat wij heel erg blij zijn dat deze locaties het ook mogelijk maken om diverse activiteiten op een en dezelfde plek te organiseren.

Locatie 1 is de Wijkboerderij Alkmaar, Vondelstraat 31 te Alkmaar

Locatie 2 is Café Sowieso, Lindenlaan 47 te Alkmaar

Bij de Wijkboerderij is er ruimte voor de Pink Society, Café Hoezo Anders, vergaderingen en Café avond op donderdag.

Bij Café Sowieso organiseren we samen met Styl en Café Sowieso leuke feestavonden op zaterdag.

Wat, waar en wanneer volgt verder op in de nieuwsbrief.

Verder wil ik iedereen alvast wijzen op de Alkmaar Pride 2019. Dit wordt de 10de editie!!!!!

De start is op donderdag 23 mei en eindigt op zondag 26 mei 2019!

COC NHN zal flink uitpakken om deze editie onvergetelijk te maken. Als COC NHN dagen wij de Vmbo’s uit om een thema te bedenken voor de boot van COC NHN tijdens de grachtenparade. De inzendingen worden beoordeeld door Wethouder Paul Verbruggen, Regenboogambassadeurs, Art1 en voorzitter COC NHN. De winnende klas wordt door wethouder Paul Verbruggen uitgenodigd op het stadhuis, hij zal de leerlingen te woord staan en zorgen dat zij de Raadzaal kunnen zien en wat uitleg krijgen over de lokale politiek en wat het betekent dat Alkmaar een regenboogstad is. Uiteraard wordt er een leuke foto gemaakt als herinnering van het bezoek.

Daarnaast mag de winnende klas de boot van COC NHN versieren in hun thema en varen de leerlingen mee!

Daarnaast is het mooi om te merken dat er een positievere LHBTI+ wind waait in Regenboogstad Alkmaar. Het nieuwe college heeft diversiteit op haar agenda gezet en is in handen van een enthousiaste wethouder, Paul Verbruggen. COC NHN wordt als een volwaardige maatschappelijke belangenvereniging gezien en daardoor worden wij ook meer betrokken bij diverse netwerkoverleggen en konden wij op woensdag 14 november een presentatie geven van onze werkzaamheden en belangen die wij vertegenwoordigen tijdens een bezoek van diverse lokale bestuurders en ambtenaren uit Albanië. In de middag hebben wij samen met Jan Martijn Stout, die namens Roze in Blauw sprak een mooi beeld kunnen schetsen hoe het hier in Alkmaar en omgeving gesteld is met de acceptatie van LHBTI+. Ook uitleg gegeven over de samenwerking tussen de beide organisaties.

Ook is het fijn om te melden dan de samenwerking tussen Alkmaar Pride en COC NHN geïntensifieerd wordt. Om de Alkmaar Pride aansprekend te houden en te zorgen dat de bekendheid toeneemt is het belangrijk goed samen te werken en samen de LHBTI+ gemeenschap te laten stralen en te laten genieten. Middels een positieve vibe mensen laten kennismaken met de LHBTI+ gemeenschap en duidelijk te maken wat er allemaal goed gaat en waar de uitdagingen liggen, achterover zitten is geen optie!

Jullie zullen ook wel gemerkt hebben dat onze website en de website van Alkmaar Pride verouderd zijn en weinig up-to-date. Daar gaan we binnenkort wat aan doen, de planning is dat eind februari 2019 de site(s) vernieuwd en actueel zijn!

Vacatures:

 • Voorlichters zijn nog altijd nodig!
 • Voorzitter AlkmaarPride
 • Pr-medewerker
 • Coördinator voorlichting

Weet je iemand die dit leuk zou vinden maar misschien niet zelf tot de LHBTI+ gemeenschap behoord maar volgens jou wel prima een van deze functies zou kunnen en willen vervullen is dat ook mogelijk! Hoe meer mensen zich inzetten hoe beter!

Diversiteit daar hoort iedereen bij!

#cocnhn
Richard Ivangh
Voorzitter COC Noord-Holland Noord

Agenda:

 • Zondag 13 januari Café Hoezo Anders, Wijkboerderij aanvang 14 uur.
 • Donderdag 31 januari COC NHN Café avond, Wijkboerderij aanvang 20 uur.
 • Zondag 3 februari Pink Society of COC NHN borrel middag, Wijkboerderij aanvang 14 uur
 • Zondag 10 februari Café Hoezo Anders, Wijkboerderij aanvang 14 uur.
 • Zaterdag 23 februari Vrijwilligersavond, Wijkboerderij aanvang 18 uur.
 • Donderdag 28 februari COC NHN Café avond, Wijkboerderij aanvang 20 uur.
 • Zondag 3 maart Pink Society, Wijkboerderij aanvang 14 uur.
 • Zondag 10 maart Café Hoezo Anders, Wijkboerderij aanvang 14 uur.
 • Donderdag 28 maart COC NHN Café avond, Wijkboerderij aanvang 20 uur.
 • Zondag 7 april Pink Society, Wijkboerderij aanvang 14 uur.
 • Zondag 14 april Café Hoezo Anders, Wijkboerderij aanvang 14 uur.
 • Donderdag 25 april COC NHN Café, Wijkboerderij aanvang 20 uur.

De verwachting is dat er nog activiteiten bij komen, met name de zaterdagavonden bij Café Sowieso, houd daarvoor onze website en facebook in de gaten.

Zoals jullie kunnen zien gebeurd er veel en hopen wij dat er veel mensen gebruik komen maken van deze activiteiten!

Als bestuur kunnen wij alleen maar hopen dat jullie gebruik maken van de mogelijkheden, heb je zelf een leuk idee? Schroom niet en neem contact met ons op.

Tot gauw!