Nieuws van het bestuur. Maart 2016

De afgelopen maanden is er veel gebeurd bij jullie vereniging. Zoals de meeste van jullie weten verlaten we per 1 november 2016 “ons” pand aan de Bierkade. Jullie zullen begrijpen dat dit een zeer ingrijpende verandering is en wordt voor COC Noord-Holland Noord. Zoals ik vorige keer al schreef, wij zijn geenszins van plan te stoppen! Wij gaan door met al onze activiteiten! Waar? Momenteel hebben wij diverse lijntjes lopen….. Met de gemeente Alkmaar hebben we via de fracties van GroenLinks, D66 en de VVD contact. D66 zal alleen of samen met de andere 2 genoemde partijen vragen stellen aan het college tijdens de eerstvolgende Raadsvergadering, 24 maart om 20.00 uur in het stadhuis in Alkmaar. Wij zijn als bestuur erg benieuwd naar de vragen en reacties van het college en/of andere partijen. Bij de gemeente Heerhugowaard lopen de contacten via Wethouder van Diemen.

Zelf zitten wij ook niet stil. We hebben contact gelegd met Koel310 in Alkmaar, komend weekend hebben wij een vervolggesprek. Het eerste gesprek met de ondernemer van Koel310 is zeer positief verlopen en biedt zeker aanknopingspunten voor ons. Wordt dus vervolgd.

Mochten er leden zijn die ook locaties weten die geschikt zouden kunnen zijn, schroom niet en laat het ons weten.

Alkmaar Pride komt er ook aan. De organisatie draait op volle toeren en het belooft een prachtig gevarieerd programma te worden. De aanmeldingen voor de grachtenparade gaan als een speer, het wordt een fantastische grachtenparade!

Binnenkort zal Stichting Alkmaar Pride opgericht worden. Door middel van deze stichting kunnen we een goede scheiding maken tussen de vereniging COC Noord-Holland Noord en de activiteiten die met de organisatie van Alkmaar Pride te maken hebben. Ook kunnen we zo een duidelijk onderscheid maken bij de subsidieaanvragen voor de vereniging COC Noord-Holland Noord en de Stichting Alkmaar Pride.

Deze editie van Alkmaar Pride  heeft als thema: “Samen-Leven”. Laat jullie inspirerende ideeën spreken tijdens de Alkmaar Pride 2016!

Bestuurlijk nieuws: Menno Brandsma heeft zich aangemeld om Richard Mulder op te volgen als penningmeester. Dit jaar zullen wij na 6 jaar afscheid moeten nemen van Richard Mulder als penningmeester van COC Noord-Holland Noord, later dit jaar komen we daar op terug.

Afgelopen week (begin maart) zijn wij op bezoek geweest bij het AZC in Heerhugowaard. Wij hebben daar gesproken met 6 LHBT jongens/mannen die daar verblijven. De manier waarop zij daar moeten leven is moeilijk te beschrijven. Ze staan dagelijks bloot aan pesterijen, fysieke bedreigingen, verbale en non-verbale bedreigingen, ze worden bespuugd, de douchedeur wordt ingetrapt etc. etc. Als COC Noord-Holland Noord hebben wij deze jongens/mannen uitgenodigd om een keer een gezellige avond mee te maken in ons pand aan de Bierkade. Wij kunnen ze dan een avondje veilig vertier bieden. De reacties waren louter positief, dit gaan we dus regelen. Mocht jij als COC-lid toevallig op de avond aanwezig zijn als deze jongens/mannen er zijn, geef ze dan een veilig gevoel en laat ze zich welkom voelen. Draag ons thema van Alkmaar Pride samen uit! “Samen-Leven”

 

Mochten  jullie vragen of opmerkingen hebben over bovengenoemde punten, neem gerust contact op met iemand van het bestuur.

 

Ik hoop u binnenkort weer eens te mogen ontmoeten in 1811 Dance&Drinks aan de Bierkade in Alkmaar.