Nieuws van het bestuur – juni 2016

Beste leden en belangstellende  van COC Noord-Holland Noord,

Alkmaar Pride editie 2016 is geweest. Wat was het een succes, de start van de Pride bij ons eigen pand aan de Bierkade. De opkomst was nog niet groot maar even goed geslaagd en gezellig.

De opening wDSCF1214erd door onze “ouwe” zeer betrokken Matt gedaan, al 30 jaar staat hij in ons pand en zorgt ervoor dat alles reilt en zeilt. Op tijd alle voorraden op orde hebben, bezetting van de vrijwilligers regelen is een flinke taak van Matt. Als bestuur hebben wij er geen omkijken naar.
Om Matt in de picture te zetten heeft hij symbolisch de Pride met een knal en confetti geopend. Daarna was er een zeer geslaagde Foute Bingo onder de “valse” leiding van Lady L.A. Bella.

Vrijdag gingen we door met diverse activiteiten, zoals de verkiezing van de meest Roze etalage in de stad, welke dit jaar is gewonnen door Jane and Barnie bedrijfskleding.

’s Avonds de Sing a Long met Harry van Miltenburg, wat was dat ook weer gezellig, veel mensen en ook veel nieuwe gezichten.

13329485_1244964578856768_5290921567987765078_oDe zaterdag is traditie getrouw de dag van de grachtenparade. Een record van 34 boten deden mee aan de “zegetocht” de ene boot nog mooier en kleurrijker dan de ander. De mensen aan de kant keken hun ogen uit. Groots was het ontvangst op het Waagplein, het zag zwart van de mensen!

Aansluitend was er een super gezellig feest op het Waagplein, 13340156_1244962638856962_664006622140922782_omogelijk gemaakt door Sil Vendel van Café ’t Hartje. Top gedaan Sil!!!

Artiesten die zich belangeloos hadden aangemeld waren, DJ Dees, Country Wilma, Storm 3, Tiffanie Deelight, Sugi Riharsjah Soerjanto, Megan Schoonbrood en DJ Angel.

Het slotfeest in 1811 Dance&Drinks was georganiseerd door Garbo, een hele leuke geslaagde avond.

Zondags tenslotte nog De Hout Rocks goes Pink met Pink Rebels.

De Alkmaar Pride was eigenlijk 1 hoogte punt, iedereen die daar aan heeft meegewerkt, BEDANKT. Ik denk dat ik iedereen persoonlijk wel gesproken heb maar degene die ik niet meer heb gesproken ook jullie bedankt voor de inzet.
Op naar 2017! (donderdag 25 mei tot met zondag 28 mei)

13442606_1017805544967621_3672659814601010032_oAfgelopen maandag 13 juni 2016, hebben wij stil gestaan bij de verschrikkelijke aanslag in Orlando! Als voorzitter vond ik deze gebeurtenis zo ingrijpend voor onze LHBTI gemeenschap dat er met medewerking van de gemeente Alkmaar in een aantal uren een herdenkingsbijeenkomst was georganiseerd. Samen met Wethouder Pieter Dijkman hebben we met een grote groep belangstellenden stil gestaan bij deze nutteloze moordactie. De herdenking hielden we bij het nog officieel in gebruik te nemen regenboogzebrapad, wij vonden dat een passende plek. De Wethouder hield een mooie toespraak en legde mooie linken naar het zebrapad, geen zwart witte wereld maar een kleurrijke samenleving, zoals een regenboogzebrapad symboliseert. Zelf heb ik ook namens COC Noord-Holland Noord het woord gevoerd en ons afschuw uitgesproken, gezegd dat wij met elkaar hopen dat ons medeleven en liefde overkomt bij de nabestaanden van de slachtoffers.

De regionale media heeft onze bijeenkomst goed opgepakt en mooi verslagen, dank aan RTV NH, Alkmaar Centraal en het Noord-Hollands Dagblad.

En wat gaan we nu doen?

Uiteraard heeft het verlaten van het pand nog steeds onze prioriteit, zo gauw wij iets concreets hebben of weten hoort u dat via een extra nieuwsbrief.

Binnenkort houden wij onze ledenvergadering, u krijgt daar uiteraard een uitnodiging voor. Het belangrijkste punt zal zijn een bestuurswissel. Na 6 jaar en dus het maximale aantal jaren, nemen wij afscheid van Richard Mulder als penningmeester. Richard heeft jarenlang bewezen een zeer goede en betrouwbare penningmeester te zijn. Niet alleen zijn werk als penningmeester is top maar ook al zijn nevenactiviteiten voor ons COC zijn buitengewoon!

Gelukkig raken we Richard niet kwijt, hij blijft aan als penningmeester bij de Stichting Alkmaar Pride. Richard heeft zelf voor een opvolger gezorgd Menno Brandsma. Menno zal zich zelf voorstellen zodat u een idee krijgt wie deze jongeman is en waarom wij blij zijn dat hij de functie van penningmeester wil overnemen.

Hopelijk mag ik u binnenkort weer eens ontmoeten in ons pand aan de Bierkade.

Met een kleurrijke en liefdevolle groet,

Richard Ivangh
Voorzitter COC Noord-Holland Noord