Nationaal COC Songfestival 30 november 2013

headercompleet

Kaartverkoop gestart, vakjury en deelnemers bekend!

Het Nationaal COC Songfestival zal dit jaar plaatsvinden in ‘La Bonbonnière’ te Maastricht. Inmiddels zijn de deelnemers (COC lidverenigingen en andere organisaties) en de vakjury bekend.
Zoals eerder bekend gemaakt zal het festival gepresenteerd worden door Margreet Dolman. Mike Starink zal de co-presentatie voor zijn rekening nemen.

Vakjury

De vakjury bestaat momenteel uit 3 zeer gerespecteerde dames. Joan Franka is bekend van haar deelname aan het Eurovisie Songfestival 2012 , tegenwoordig timmert zij verder aan de weg als artiest en zal vanavond dan ook naast het lidmaatschap van de jury ook nog een gastoptreden verzorgen.
Het tweede jurylid is Elle Bandita (Ryanne van Dorst), bekend van haar gelijknamige band. Zij speelde afgelopen zomer nog in een volle Alpha-tent op Lowlands. We hebben een andere kant van haar leren kennen toen ze meedeed aan het programma ‘op zoek naar God’ waar zij op haar kruistocht niet Jezus, maar haar huidige liefde Christina Curry tegenkwam.
Maria van Oosten zal als derde jurylid plaatsnemen in de jury. Zij is initiatiefneemster en uitgeefster van het welbekende magazine ‘Zij aan Zij’. In 2012 kreeg ze voor haar verdiensten de Bob Angelo penning toegekend.

Kaartverkoop en Verblijf

Via de website www.cocsongfestival.nl en www.pinktix.nl worden de toegangskaarten verkocht.  Kaartprijs is dit jaar vastgesteld op €22,50. Hiervoor krijg je toegang tot het evenement en tot de after-party die op dezelfde locatie zal plaatsvinden.
Geplande aanvangstijd zal zijn 19.30u; wij streven naar een eindtijd van uiterlijk 23.30u. After-party zal daarna plaatsvinden tot maximaal 05.00u.
Het is natuurlijk ook mogelijk een overnachting te boeken in een van de vele hotels die Maastricht rijk is. Regel uw verblijf wel op tijd; de hotels zitten nu al aardig vol.

Deelnemers

We zijn verheugd dat we naast vertrouwde deelnemers aan het festival ook enkele nieuwe deelnemers kunnen toevoegen zoals stichting Outway uit Eindhoven en Workplace pride.
Spoedig zal meer informatie volgen over de 13 verschillende acts via onze website.

Nationaal COC Songfestival

Het Nationaal COC Songfestival is ooit in Limburg begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival naar aanleiding van de teleurstellende 4 punten van Willeke Alberti in 1994. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks een groot aantal COC Afdelingen en andere homo-belangenorganisaties aan meedoen. Centraal staat ‘het roze lied’, originaliteit wordt hierbij extra gewaardeerd.