Is 4 en 5 mei ook een bijzondere dag voor COC Noord-Holland Noord?

Ja is ons antwoord. Homoseksuelen werden in de 2e wereldoorlog vermoord om hun seksuele geaardheid en droegen zelf een Roze Driehoek op hun kleren net als de Joden met hun Jodenster!

Nu in 2014 leven we in vrijheid in Nederland,  maar elders in de wereld niet.

Denk hierbij aan Rusland, Oeganda , Irak en de asielzoekers die om hun seksuele voorkeur naar Nederland zijn gevlucht. LHBT’ers (Lesbiennes, Homoseksuelen, Biseksuelen en Transgenders) worden gemarteld, vervolgd, vermoord en ja zelfs ook verkracht in hun eigen land. Om hun veiligheid te waarborgen  over de hele wereld heeft COC Nederland samen met Annesty Internationaal het Pride Fonds opgericht.

Pride Fonds heeft als doel om onderdrukte LHBT’ers aan veilige schuiladressen , juiste papieren en beveiligde Telefoon –Computers te helpen. Hier is ook een paradox met de 2e wereldoorlog te trekken. Toen werden onderduikers met zulke middelen geholpen voor hun eigen veiligheid en vrijheid.

COC Noord-Holland Noord vertegenwoordigt alle LHBT’ers in Noord-Holland Noord, het gebied tussen Alkmaar, Den Helder-Texel en Hoorn. We zetten ons in voor sociale acceptatie door middel van voorlichting op scholen, Coming Out gesprekken met mensen die onze steun/advies nodig hebben, Café Hoezo Anders voor mensen met een verstandelijke beperking en Roze Week Alkmaar. Mensen kunnen bij ons veilig uitgaan en zichzelf zijn in ons café 1811 Dance & Drinks aan de Bierkade 14a te Alkmaar.

We zoeken mensen die graag zich in willen zetten als voorlichters of als bestuurslid voor COC Noord-Holland Noord. E-mail ons op bestuur@cocnoordhollandnoord.nl  .

Het Pride Fonds heeft hard geld nodig om haar werk wereldwijd te doen en steun ons daarom door een gift aan het Pride Fonds. Voor meer informatie zie www.amnesty.nl/pridefonds.

logo_alleen_4en5mei_72dpi-jpg1

Waar mensenrechten geschonden worden, geldt ook voor LHBT-rechten!

5 mei moeten we net als u in alle vrijheid kunnen vieren!

Maaike Kardinaal , voorzitter van COC Noord-Holland Noord

www.cocnoordhollandnoord.nl

www.rozeweekalkmaar.nl