Verliefd

Liefde is…..

Het krijgen van kriebels in je buik als je hemof haar ziet,… Alleen maar kunnen denken aan hem of haar,… Alleen maar bij hem of haar willen zijn,… Hem of haar willen zoenen,… Je niet kunnen concentreren door hem of haar,…

Herken je dit? GEFELICITEERD!  Je bent verliefd!

Liefde is een emotioneel gevoel dat je hebt voor iemand. Je kunt liefde voelen voor je ouders, ooms en tantes en andere familieleden. Maar ook voor je vrienden en vriendinnen. Maar voel jij je ineens aangetrokken door een bepaalde persoon heet deze liefde verliefdheid.

Wat doet verliefdheid met je?

Zodra je verliefd bent kan het zomaar gebeuren dat je normale houding en gedrag veranderd. En dit is heel normaal bij verliefdheid en velen hebben hier dan ook “last” van. Maar wat doet verliefdheid met je?

Concentratieverlies:

Je kunt alleen nog maar aan hem denken en dit gaat ten kosten aan je concentratie. Je kunt je hoofd er moeilijk bij houden in de les of bij gesprekken. Je staart wel naar de tv maar echt kijken,… dat doe je niet.

Vreemd voelen

Bij het zien van de persoon of bij het denken aan de persoon kan het zomaar gebeuren dat je kriebels in je buik voelt (Vlinders in de buik) of dat je het gevoel hebt dat je door je knieën zakt. En als hij niet in de buurt is dan krijg je ineens een verlangend gevoel om bij hem te willen zijn. Je mist hem!

Hij heeft geen negatieve kanten!

Iedereen heeft wel enkele negatieve dingen. Maar als je verliefd bent dan zie je ze niet. Immers, hij is helemaal perfect. Ken je dit gezegde al? “Liefde maakt blind”?

Onhandig gedrag

Is hij bij je in de buurt dan kan het gebeuren dat je wat onhandig gedrag gaat vertonen. Je wordt iets onzekerder en laat van alles uit je handen vallen. Misschien kom je ook niet goed meer uit je woorden waardoor je niet meer weet wat en hoe je het zeggen wilt.

Wist je dat als je hem ziet, je lichaam hormonen en neurotransmitters aanmaakt? Één daarvan is adrenaline. Lekker boeiend, als je hem maar ziet, toch? Maar juist door deze hormonen en neurotransmitters wil je hem steeds weer zien en kun je aan niemand anders denken. Of erger, je mist hem bij afwezigheid.

Verliefd en nu?

Als je verliefd bent dan zul je mogelijk ook te maken krijgen met enkele dilemma’s. Je zult misschien vragen hebben die moeilijk te beantwoorden zijn. Is hij ook homo of misschien biseksueel? Is hij ook verliefd op mij? Of zou hij verliefd op me kunnen worden?
Maar misschien heb jij je coming out nog niet gedaan waardoor het er allemaal niet makkelijker op wordt.
Het is aan jou wat je nu verder gaat doen. Houd je het voor je en blijft het een stille liefde? Of steek je de handen uit te mouwen en ga je voor goud?