Contact maken

Je vind iemand leuk en je wilt graag met diegene in contact komen. En als het kan er het liefst nog meer uithalen dan gewoon vriendschap. Als je de persoon al kent, dan is het een stuk makkelijker dan wanneer het gaat om een vreemde.

Hopelijk ben je verliefd geworden op iemand die je met enige regelmaat ziet of tegenkomt, anders zal het knap lastig worden om met diegene in contact te komen. Anders wordt het wanneer het gaat om iemand van school, werk, van je stamkroeg of uit het openbaar vervoer.

Aanspreken

Als je op iemand verliefd bent die je met enige regelmaat tegenkomt kun je diegene eens aanspreken. Bijvoorbeeld op school tijdens de pauzes of in de kantine van je sportvereniging. Of in de trein door tegenover diegene te gaan zitten.

Begin eerst eens met alleen groeten als je elkaar voorbij loopt. Later zal er vast eens een moment komen waardoor je met de ander in gesprek kan gaan. Houd het gesprek simpel en kies onderwerpen uit die niet zo snel zorgen dat een gesprek snel vastloopt. Heb het bijvoorbeeld over het weer, of over een les of een vertraging in het openbaar vervoer.

Toon interesse

Door de ander veel aan het woord te laten toon je interesse in hem of haar. Als je de hele tijd alleen maar over jezelf praat knapt de ander waarschijnlijk snel af. Stel vragen maar niet te veel om te voorkomen dat de ander dichtklapt omdat hij of zij daar geen behoefte aan heeft.

Ga niet meteen te diep qua onderwerpen

Ga bij de eerste gesprekken niet meteen vragen of de ander al een relatie heeft of wat zijn of haar geaardheid is. Dit kan de ander afschrikken als hij of zij niet al te veel persoonlijke informatie kwijt wilt in het begin. Iemand meteen uitnodigen om mee te gaan stappen of uit eten te gaan zijn ook geen aanraders (uitzonderingen daargelaten natuurlijk).

Onthoud wat de ander zegt

Als hij of zij aangeeft wat die gaat doen, vraag er de volgende keer naar “hey hoe was het gegaan bij..” of “wat het nog gelukt met..” doen het goed om interesse te tonen en om diepere gesprekken aan te gaan.

Als het steeds beter gaat kun je steeds meer specifieke dingen te weten komen. Wie is hij of zij? En waar liggen de interesses. Misschien krijg je wel zijn of haar nummer of MSN gegevens.

En dan?

Er zal een moment komen dat je ontdekt dat het wel of niet iets kan worden. Zo zal je erachter komen dat de ander hetero, homo, lesbisch of biseksueel is. Dit zal een belangrijk keerpunt voor je kunnen worden. Want als hij of zij hetero blijkt te zijn moet je tot de conclusie komen dat het nooit wat zal kunnen worden tussen jullie. Al houd je er misschien wel een hele mooie vriendschappelijke relatie aan over.