Veilig of niet

Het hebben van seks met je partner is natuurlijk heel bijzonder. Maar doe je dit veilig of niet? En zo ja, wanneer stop je met veilige seks?

In een relatie bepalen jullie natuurlijk zelf of je wel of niet aan veilige seks doet. Al is het aan te raden om het natuurlijk veilig te doen. Wanneer de relatie al wat langer duurt gaan veel mensen over op onveilige seks. Willen jullie ook stoppen met veilige seks laat je dan vooraf wel testen op soa’s voordat je begint aan onveilige seks. Mocht blijken dat een van jullie al een soa heeft dan loop je de kans elkaar te besmetten als je toch kiest voor onveilige seks. Als geen van beide besmet is met een soa, dan lopen jullie geen kans op een soa. Maar natuurlijk alleen bij een monogame relatie of bij veilige seks met eventuele andere partners.

Een aantal soa’s kun je ook krijgen zonder seks te hebben met iemand. . Wil je nu al meer informatie over soa’s? Kijk dan op soatest.nl

De soa test: Als je een soa test wilt gaan doen moet je er zeker van zijn dat je in de 6 maanden voor de test geen of alleen veilige seks hebt gehad.