Fakkeltocht  ‘’Alkmaar in vuur en vlam voor verdraagzaamheid’’ 7 november 2015

Op zaterdag 7 november 2015 vindt er in Alkmaar een Fakkeltocht voor Verdraagzaamheid plaats. Het moment om jou betrokkenheid te tonen. Om te benadrukken dat je met respect om wil gaan met anderen en iedereen gelijke kansen gunt. Of dat nu op de arbeidsmarkt, op school, in de buurt, bij het sporten of binnen een andere vereniging is. 

Voor het programma en meer informatie kijkt u op http://art1nhn.nl/fakkeltocht/

Wethouder van verdraagzaamheid
Op 10 september benoemde Mireille Sampimon, raadslid GroenLinks en  initiatiefneemster van de fakkeltocht wethouder Pieter Dijkman  tot wethouder van verdraagzaamheid. Lees hier verder

De wethouder wordt ondersteunt door de volgende ambassadeurs:

fakkelStefan de Haan (VVD), Hester Veenhuijsen (PvdA), Rien Erkelens (ILPA), Annet Boersma (ChristenUnie), Femke van Maris (Lijn 5), Moniek Komen (Amnesty), Johan Vos (Amnesty), Marlies Prins (Amnesty), Gerard Vierbergen (Senioren Partij Alkmaar), Anna Buongiovanni (D66), Nezha Oukaddour (Art. 1 NHN), Bettina Eroglu (Alkmaarse Diversiteit Stichting), Saideh Hashemi (GroenLinks), Bart van Groen (Bruisend Alkmaar), Elly Konijn (D66), Maaike Kardinaal (COC), Riza Diktas (Alevitiesche vereniging), Willem Peters (BAS), Annego Hogebrink (ILPA), Daan van Os (GroenLinks), Johan Streefland (ILPA), Leo van Etten (PvdA), Joop Klukhuhn (CDA), David Schultz (D66), Mohamed Ezhar (Leefbaar Alkmaar).

Aangepaste route
De aanwezigen op de infobijeenkomst van 2 september vonden de voorgestelde route te veel park  en te weinig woongebied. De volgende route is nu in de vergunning opgenomen. De nieuwe route vindt u hier.

Posters en flyers langs looproute en elders in stadfakkel2
Op donderdag 24 september tussen 19:00 en 21:00 willen we de inwoners langs de looproute voorzien van een raamposter. Vrijwilligers zijn om 18:45 welkom bij de entree bibliotheek Alkmaar centrum, Gasthuisstraat 2.

Vanaf de eerste week oktober zullen er gratis briefkaarten en posters verspreidt worden via de cultuurroute in Alkmaar. Voor het langsbrengen van posters bij (sport)verenigingen en buurthuizen zoeken we nog vrijwilligers. Mist u ergens een poster, kunt u deze vanaf 24 ophalen tijdens kantooruren bij Art.1 NHN, Gasthuisstraat 2, melden bij balie of via info@art1nhn.nl aanvragen.

Virtuele fakkel en Social Mediafakkel1
Iedereen die wil helpen om deze fakkeltocht tot een succes te maken, kan zelf deze virtuele fakkel verspreiden en hier op de site of op de Facebookpagina Discriminee fakkels vinden om door te sturen en vrienden en familie uit te nodigen mee te lopen. Meldt u aan op de facebookpagina: https://www.facebook.com/events/101422586867295/ en nodig ook uw eigen netwerk uit voor ons event.