De vereniging

COC Noord-Holland Noord, is een brede maatschappelijke vereniging met ongeveer 250 leden en vrijwilligers, aangesloten bij de Federatie COC Nederland. Het COC maakt zich sterk voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s) in de samenleving. Het COC geeft informatie, voorlichting en advies over alle aspecten van LHBTI’s.

Geschiedenis

63 jaar geleden op 7 december 1946 werd het COC (huidige naam Federatie COC Nederland) opgericht onder de naam “Shakespeare Club, wetenschappelijk-, cultureel- & ontspanningscentrum”. Deze oudste nog bestaande homo-organisatie ter wereld groeide in ruim een halve eeuw uit van een lezerskring tot een belangenbehartigingsbeweging, van een schuilkelder vóór homoseksuelen tot een gesprekspartner óver homoseksualiteit.

Verzorgingsgebied COC Noord-Holland Noord

Alkmaar, Beemster, Bergen, Castricum, Den Helder, Drechterland, Edam-Volendam, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec, Texel