COC Leiden organiseert roze wensouder bijeenkomst!

Het gezinsleven in Nederland wordt steeds gevarieerder, steeds meer kinderen in Nederland groeien op met twee vaders of twee moeders. Toch is het proces om een gezin te beginnen voor homo’s en lesbiennes ingewikkelder dan voor heterokoppels en daarom organiseert de Projectgroep Roze Wensouders een informatiebijeenkomst op 25 mei vanaf 19.30 op de Langegracht 65, te Leiden.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de deskundigen Ineke Heesterbeek en Akycha Tegelaar.

Zij geven een overzicht van alle ins en outs op het praktische, emotionele én het juridische vlak die roze wensouders tegenkomen bij het vormgeven van een gezin.  Aan de hand van praktijkvoorbeelden nemen zij u mee in het proces.

“Er zijn vele manieren om een roze gezin samen te stellen. Maar er is altijd een andere partij die er bij betrokken is. Zoals bijvoorbeeld een single heterovrouw die co-ouder wordt met een homokoppel en voor lesbische koppels is een (bekende) donor een goede mogelijkheid. Maar er zijn ook nog vele andere manieren om een gezin te stichten zoals adoptie, pleegouderschap en draagmoederschap.” aldus Ineke Heesterbeek, medeorganisator van de avond.

“Het stichten van een gezin is net wat ingewikkelder voor roze koppels dan voor heterokoppels, daarom is het belangrijk om de juridische kant te belichten en wensouders van tevoren te informeren over juridische aspecten” aldus Akycha Tegelaar, medeorganisator van de avond.

Jan Thijs Leeuwrik Nieborg, voorzitter van het COC Leiden is enthousiast. “Kinderen met twee vaders en een moeder of twee moeders en een vader komen steeds vaker voor. De wens om ouder te worden is net zo groot onder de LHBT-gemeenschap als bij hetero’s. Het COC Leiden hoopt daarom alle wensvaders en wensmoeders uit Leiden, Alphen en de Bollenstreek te kunnen verwelkomen op 25 mei.” 

Programma, donderdag 25 mei 2017 

19:30 – 19:45     ontvangst met koffie en thee
19:45 – 20:00     opening door de voorzitter van het COC Leiden: Jan                                    Thijs Leeuwrik Nieborg
20:00 – 20:30     presentatie: “juridisch vormgeven van een roze                                               gezin” door Akycha Tegelaar
20:30 – 20:45­     vragen
20:45- 21:15      presentatie: “alle partijen die een rol spelen bij het                                       vormgeven van een roze gezin” door Ineke                                                         Heesterbeek
21:15 – 21:30    vragen
21:30 – 22:00    borrel

 Aanmelding 

Voor de bijeenkomst kunt u zich aanmelden via e-mailadres:  rozewensouders@coc.nl 

Verdere informatie

 www.cocleiden.nl projectgroep Roze Wensouders COC Leiden, evenement roze wensouders

www.heesterbeek-hulpverlening.nl

www.familiejuristen.nl