De vereniging

COC Noord-Holland Noord, Vereniging tot Integratie van Homoseksualiteit, is een brede maatschappelijke vereniging met ongeveer 250 leden en vrijwilligers, aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Verenigingen tot Integratie van Homoseksualiteit COC Nederland. Het COC biedt steun bij homoseksualiteit en maakt zich sterk voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, bi’s en transseksuelen in de samenleving. Het COC geeft informatie, voorlichting en advies over alle aspecten van homoseksualiteit.

Geschiedenis

63 jaar geleden op 7 december 1946 werd het COC (huidige naam Nederlandse Federatie van Verenigingen tot Integratie van Homoseksualiteit COC Nederland) opgericht onder de naam “Shakespeare Club, wetenschappelijk-, cultureel- & ontspanningscentrum”. Deze oudste nog bestaande homo-organisatie ter wereld groeide in ruim een halve eeuw uit van een lezerskring tot een belangenbehartigingsbeweging, van een schuilkelder vóór homoseksuelen tot een gesprekspartner óver homoseksualiteit.