De John Blankensteinprijs zoekt pareltjes in voortgezet onderwijs

OPROEP!
Bij goed onderwijs begint alles! Meld HIER prijzenwaardige initiatieven, mensen of organisaties die de genderdiversiteit en lhbti+ acceptatie binnen het onderwijs versterken of vergroten!
Namens dé Regenbooggemeenten van de regio Haaglanden, reikt dit jaar de Haagse Wethouder Bert van Alphen de John Blankensteinprijs 2018 uit op Paarse vrijdag, 14 december.
De John Blankensteinprijs Deze jaarlijkse lhbtI+-emancipatieprijs is in het leven geroepen door de gemeente Den Haag om bijzondere initiatieven te stimuleren en extra aandacht te geven. Hij is vernoemd naar de scheidsrechter John Blankenstein. De oud-scheidsrechter kwam openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid en heeft veel betekend voor de lhbti+’ers in de samenleving.

Hét kenniscentrum voor LHBTI+ emancipatie;
COC Haaglanden werkt samen met de Regenbooggemeenten: Den Haag, Zoetermeer, Westland, Delft, Leidschendam-Voorburg en DWH Delft aan een sterk beleid voor een veilige leef- en werkomgeving in de lhbti+community en om heternormativieit uit te bannen en te laten zien dat in onze regio iedereen gelijk is.
Op meerdere momenten in het jaar zoals ook op Coming out Day, maken zij samen een krachtige vuist om hun inwoners te laten voelen en zien dat zij homo-emancipatie serieus nemen en ondersteunen. Met deze prijs in het bijzonder versterken zij de inzet van mensen in hun gemeente en staan erachter dat iedereen zichzelf mag zijn ongeacht seksuele oriëntatie en genderidentiteit.

Voortgezet onderwijs
De John Blankensteinprijs heeft dit jaar het thema Voortgezet onderwijs. De organisatie roept op om initiatieven die de sociale acceptatie van lhbti+ ‘s op scholen in het voortgezet onderwijs vergroten, aan te melden!
Het voortgezet onderwijs, is dé plek waar jongeren zich sociaal veilig moeten voelen. Een veilige school geldt ook voor lhbti+-jongeren. Hoe wordt er op school over homo’s, lesbo’s, bi’s, transgenders en intersekse personen gesproken? Kunnen zij zichzelf zijn? Is het veilig genoeg om uit de kast te komen als je lhbti+ bent? Met welke actie is de sfeer op school verbetert, zodat iedereen zichzelf kan zijn of je nou hetero, homo, lesbo, bi, transgender, een intersekse persoon of in dubio bent?
Mooie initiatieven zijn waardevol en kunnen een voorbeeld zijn voor anderen. Ken je een prijzenswaardige school, organisatie of persoon die de aandacht verdient? Niet alleen krijgt de winnaar van de John Blankensteinprijs de eer, maar ook een kunstwerk en een mooi bedrag om het initiatief extra kracht bij te zetten

De winnaar van 2017 was Scouting De Lier, Volgens de jury getuigt het initiatief van Scouting De Lier van lef om sociale acceptatie van LHBT’ers bij de scouting zowel in de gemeente Westland als landelijk op de kaart te zetten.

Meer informatie over de voorwaarden van de John  Blankensteinprijs Staat op www.cochaaglanden.nl

Datum uitreiking: 14 december 2018
Uiterste inzenddatum: 16 november 2018

Maatjes gezocht!

Voor het Cocktail maatjesproject zoekt ons asielzoekersteam nieuwe vrijwilligers die als buddy asielzoekers willen ondersteunen.

Cocktail is een maatjesproject voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) asielzoekers. Het doel van het project is LHBT-asielzoekers sociaal contact te bieden en daarmee het sociaal isolement van deze groep te doorbreken

Lijkt het je wat om een maatje te worden? Neem dan contact op met de coördinator op http://www.cocnoordhollandnoord.nl/maatjes-project-alkmaar/ 
of per mail naar maatjesproject@cocnoordhollandnoord.nl

PR-medewerker gezocht

Zonder communicatie staat alles stil, zo ook het COC Noord-Holland Noord. Daarom hebben we de Pr-werkgroep; om de communicatie en PR (website, persberichten, sociale media etc.) van COC Noord-Holland Noord zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn we opzoek naar één of meer gedreven vrijwilliger(s).

De Pr-werkgroep werkt nauw samen met, of in opdracht van, andere werkgroepen en het bestuur. Als lid van de Pr-werkgroep leer je zo in korte tijd de hele vereniging kennen!

Meer informatie via de link 

Heb je interesse in  deze vrijwilligers functie meld je dan via info@cocnoordhollandnoord.nl of rene@cocnoordhollandnoord.nl 

Pink Society – De Toekomst

Zondag 3 december is er weer een Pink Society middag. Waar we iedereen van harte voor uitnodigen.

Thema van deze middag zal zijn “De toekomst”

We worden allemaal een dagje ouder en we willen wat vooruitkijken en wat zijn de mogelijkheden.
Welke woonvorm zijn er en wat past het beste bij mij?
Wat zijn de alternatieve woonvormen voor de stad en de regio?
Welke voorbereidingen zijn noodzakelijk zodat ik mezelf thuis goed kan redden?

Verder willen we graag aandacht besteden aan de Roze Loper.
Dit zijn woonzorginstellingen die een visie hebben wat betreft LHBT-beleid. Deze willen vooroordelen tegengaan en komen tot een organisatie waar iedereen wil verblijven en werken

Annet Ranzijn is werkzaam bij Stichting NIKO (woonzorgcentrum De Nieuwpoort en De Kooimeer)
Sinds een aantal jaren heeft deze instelling de Roze Loper.
Ze zal ons komen vertellen wat hun ervaringen zijn met de Roze Loper, zowel voor de instelling, de bewoners en medewerkers.

Kortom we hopen op een goede opkomst. Wij zullen zorgen dat de koffie klaar staat en dat het een boeiende middag gaat worden.

Plaats: Alkmaarse Bed and Breakfast, Luttik Oudorp 18 Alkmaar
Tijd: vanaf 14.30 uur staat de koffie klaar en om 15.00 uur willen we beginnen met de middag

Groet Team Pink Society

Nationaal COC Songfestival 2 december in Groningen

met o.a. Koos van Plateringen, Maggie MacNeal, Marga Bult, Dolly Bellefleur ,Jacques d’Ancona en Storm3

Op zaterdag 2 december is Groningen het bruisende toneel van het 23e Nationaal COC Songfestival. Aan deze feestelijke liedjeswedstrijd met een roze rand doen twaalf COC-afdelingen uit het hele land mee: Noord-Holland, Midden-Nederland, Amsterdam, Friesland, Zeeland, Leiden, Delft, Deventer, Eindhoven, Nijmegen, Groningen/Drenthe en Rotterdam.

Bekende songfestivalartiesten treden op
Naast de strijd om de winst zijn er diverse optredens en uiteraard de welbekende puntentelling en intervalacts. De juryvoorzitter is niemand minder dan Jacques d’Ancona. Hij wordt bijgestaan door Dolly Bellefleur, Maggie Mac Neal en Marga Bult. De laatste twee artiesten treden uiteraard ook op. De presentatie van de avond ligt in handen van Koos van Plateringen, bekend van Shownieuws en Expeditie Robinson. Het Grand Theatre in Groningen wordt helemaal roze getoverd voor deze speciale avond. De avond begint om klokslag 20.00 uur en rond de klok van 23.00 uur is de winnaar van het 23e Nationaal COC Songfestival bekend. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Grand Theatre http://www.grandtheatre.nl/

Afterparty in het Platformtheater
Na afloop is er een spetterende afterparty georganiseerd in het Platformtheater. Tijd om te feesten met deelnemers, gasten en iedereen die maar wil. Miss Travestie Holland 2016 NIKI TODAY komt optreden. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar aan de deur vanaf 23.30 uur en kosten € 5,00. Bezoekers van het evenement in het Grand Theatre hebben op vertoon van hun ticket gratis toegang.

Meer informatie en het laatste nieuws over alle feestelijkheden en de deelnemers is te vinden op de Facebookpagina van het COC Songfestival: https://www.facebook.com/cocsongfestival/

Laatste nieuws!

Per direct faciliteert Lunchroom Abajo niet langer de activiteiten van COC Noord-Holland Noord.
De coördinatoren worden gevraagd bijeenkomsten voorlopig in de Alkmaarse Stadskantine te organiseren.

Voor een gezellige vrijdagavond kan iedereen ook te recht in de gayfriendly Alkmaarse Stadskantine.

Met vriendelijk groet,
Richard Ivangh,
Voorzitter COC Noord-Holland Noord

Kranslegging donderdag 4 mei op de Alkmaarder Hout

Ook dit jaar doet COC Noord-Holland Noord mee aan de herdenking en kranslegging op 4 mei. Dit ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereld Oorlog.

Voorafgaande aan de kranslegging is er een herdenkingsbijeenkomst in de Grote Sint Laurenskerk om 19.00 uur.
Om 19.37 uur vertrekt de Stille Tocht naar het monument aan de Harddraverslaan. Burgemeester en mevrouw Bruinooge leggen een krans namens de Alkmaarse bevolking. Om 20.00 uur is de twee minuten stilte gevolgd door het defilé. Stedelijk Harmonieorkest SDG Alkmaar en scouting De Geuzen verlenen hun medewerking.

Geen café avond 28 april

Beste bezoekers van lunchcafe Meneer & Mevrouw Abajo. De café avond van vrijdag 28 april gaat niet door. Vanwege Koningsdag van donderdag 27 april verwachten wij een minimale opkomst en is de avond niet rendabel voor lunchcafe Abajo.
Ons excuus hiervoor. Vrijdag 5 mei is er weer reguliere café avond.

COC Leiden organiseert roze wensouder bijeenkomst!

Het gezinsleven in Nederland wordt steeds gevarieerder, steeds meer kinderen in Nederland groeien op met twee vaders of twee moeders. Toch is het proces om een gezin te beginnen voor homo’s en lesbiennes ingewikkelder dan voor heterokoppels en daarom organiseert de Projectgroep Roze Wensouders een informatiebijeenkomst op 25 mei vanaf 19.30 op de Langegracht 65, te Leiden.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de deskundigen Ineke Heesterbeek en Akycha Tegelaar.

Zij geven een overzicht van alle ins en outs op het praktische, emotionele én het juridische vlak die roze wensouders tegenkomen bij het vormgeven van een gezin.  Aan de hand van praktijkvoorbeelden nemen zij u mee in het proces.

“Er zijn vele manieren om een roze gezin samen te stellen. Maar er is altijd een andere partij die er bij betrokken is. Zoals bijvoorbeeld een single heterovrouw die co-ouder wordt met een homokoppel en voor lesbische koppels is een (bekende) donor een goede mogelijkheid. Maar er zijn ook nog vele andere manieren om een gezin te stichten zoals adoptie, pleegouderschap en draagmoederschap.” aldus Ineke Heesterbeek, medeorganisator van de avond.

“Het stichten van een gezin is net wat ingewikkelder voor roze koppels dan voor heterokoppels, daarom is het belangrijk om de juridische kant te belichten en wensouders van tevoren te informeren over juridische aspecten” aldus Akycha Tegelaar, medeorganisator van de avond.

Jan Thijs Leeuwrik Nieborg, voorzitter van het COC Leiden is enthousiast. “Kinderen met twee vaders en een moeder of twee moeders en een vader komen steeds vaker voor. De wens om ouder te worden is net zo groot onder de LHBT-gemeenschap als bij hetero’s. Het COC Leiden hoopt daarom alle wensvaders en wensmoeders uit Leiden, Alphen en de Bollenstreek te kunnen verwelkomen op 25 mei.” 

Programma, donderdag 25 mei 2017 

19:30 – 19:45     ontvangst met koffie en thee
19:45 – 20:00     opening door de voorzitter van het COC Leiden: Jan                                    Thijs Leeuwrik Nieborg
20:00 – 20:30     presentatie: “juridisch vormgeven van een roze                                               gezin” door Akycha Tegelaar
20:30 – 20:45­     vragen
20:45- 21:15      presentatie: “alle partijen die een rol spelen bij het                                       vormgeven van een roze gezin” door Ineke                                                         Heesterbeek
21:15 – 21:30    vragen
21:30 – 22:00    borrel

 Aanmelding 

Voor de bijeenkomst kunt u zich aanmelden via e-mailadres:  rozewensouders@coc.nl 

Verdere informatie

 www.cocleiden.nl projectgroep Roze Wensouders COC Leiden, evenement roze wensouders

www.heesterbeek-hulpverlening.nl

www.familiejuristen.nl